Als ondernemer bent u altijd op zoek naar kansen, met oog op het creëren van een unieke positie in de markt. Veel zaken regelt u zelf, maar soms is het efficiënter als u specifieke zaken uitbesteedt. Uit kosten oogpunt maar – niet onbelangrijk – ook om een andere kijk op de zaak te krijgen. Dit geldt zeker voor zaken waar u niet alle dagen mee bezig bent. Een bedrijfsovername, een merkenconflict of de lancering van een nieuw product.
Met Mark Your Brand bieden wij diensten aan die u van een gespecialiseerd merkenkantoor kunt verwachten. Het verschil merkt u als ondernemer in de aanpak die wij leveren. Onze antwoorden zijn juridisch onderbouwd, maar lezen als klare taal. Het verschil in aanpak is niet alleen te vinden in onze antwoorden, maar ook in onze communicatie: informeel, snel, duidelijk, soms eigenwijs maar uw belang zetten wij voorop. Door in een vroeg stadium commerciële wensen te koppelen aan juridische uitgangspunten, kunt u als ondernemer snel schakelen en in beweging blijven.
Mark Your Brand, onderdeel van octrooibureau AOMB, richt zich met name op merk-, modelrechten en IE-overeenkomsten. We werken intensief samen met uiteenlopende klanten. Primair is dat het Nederlandse mkb, veelal met internationale ambities en bijkomende uitdagingen op het gebied van merkenrecht. Startups staan we bij in het registratieproces of helpen we met het beheer van merken en modellen.
De afgelopen weken volgden we met spanning de media over de ontwikkelingen van het vaccin. Als er geen grootschalige kerstfestiviteiten zijn is dat het lichtpuntje.
Recent stemde het Europees Parlement tegen een verbod op het gebruik van termen als ''burger'', ''worst'' en ''biefstuk'' bij het verwijzen naar vleesvrije producten, met als doel ze op het menu te houden en in plaats daarvan niet de '’veggie disc'’ of '’vegan tube'’ te zien...
Wij informeren u tijdens onze webinar graag over de gevolgen van de Brexit voor uw bestaande merken- en modellen rechten.
Dat de Brexit gevolgen heeft voor ons allemaal is inmiddels wel duidelijk. Wat Boris Johnson gaat doen is daarentegen nog steeds niet duidelijk: DEAL or NO DEAL?
Waarom is een van Banksy’s bekendste kunstwerken, de Flower Thrower, verklaard als een ongeldig merk? En waarom kan hij niet optreden tegen het commerciële misbruik dat van zijn muurschilderingen wordt gemaakt?
In 2011 heeft de bekende profvoetballer Lionel Messi een beeldmerk MESSI aangevraagd als merk voor onder andere sportkleding. Hiertegen werd oppositie ingediend op grond van het merk MASSI en deze oppositie werd in eerste instantie door het Europese Merkenbureau toegewezen.
Na een lange periode heeft het van origine Nederlandse online reisbureau de strijd van het Supreme Court (de hoogste rechter in de US) gewonnen. Het woord BOOKING.COM is onlangs in de US als merk geaccepteerd. De examiners van het USPTO (Amerikaanse Merkenbureau) weigerden het merk in eerste instantie omdat ze het een generieke naam vonden voor online hotel reserveringsdiensten.
De BREXIT. We hebben het er al even niet meer over gehad, maar nu wordt het weer actueel. En dus belangrijk om naar te kijken. De UK verliet de EU op 31 januari 2020. Er is door de premier van de UK geen gebruik gemaakt van de optie om uitstel te vragen van de overgangsperiode. Deze optie verliep op 1 juli jongstleden. Gevolg hiervan is, dat per einde van dit jaar de overgangsperiode afloopt en u uiterlijk per 1 januari 2021 voorbereid dient te zijn op de gevolgen van de Brexit.
Aan een overdracht van intellectuele eigendom (IE) wordt over het algemeen niet veel tijd besteed. Anders dan bij de koop van een auto of een woning besteed de gemiddelde ondernemer relatief weinig aandacht aan dit onderwerp. Ten onrechte. Want veel meer dan bij de koop van een auto kunnen de gevolgen groot zijn als achteraf blijkt dat er geen geldige koop heeft plaatsgevonden.
Het Mark Your Brand team wordt versterkt met twee ervaren adviseurs en een paralegal! Hiermee breiden we niet alleen uit wat betreft de grafische bereikbaarheid, maar zeker ook op kennis niveau. Wij stellen onze nieuwe collega's graag aan u voor.
In de merkenwereld is dit een bekende naam: Michael Gleissner, multi-miljonair. Michael Gleissner is zo bekend vanwege een zeer groot aantal merkenaanvragen, verricht in bijna 40 verschillende landen, in de afgelopen jaren. Alleen in de Benelux bezit hij al meer dan 1500 merkrechten.
We hebben het allemaal gehoord en gezien, in China en in verschillende andere landen is sprake van een uitbraak van een zeer bedreigend virus. Dit virus is genoemd, het Coronavirus.
Een merkenzaak over namen van dieren, vormmerken én kleur patronen gebruikt voor snacknootjes.
Frito-Lay maakt, als houder van diverse merkregistraties voor haar Tijgernootjes, bezwaar tegen het gebruik van Girafnootjes door Intersnack
Een merkrecht biedt een sterk recht, feitelijk een monopolierecht op het gebruik van een teken. Tegelijkertijd gelden er bepaalde grondrechten, waaronder de vrijheid van meningsuiting waarmee iedereen rekening heeft te houden. De verhouding tussen deze rechten kwam aan bod in een merkenkwestie tussen tussen de merkhouder van Dom Perignon wijnen en een Belgische kunstenaar.